Lugejate meenutused

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teades, et 23. augustil 1989 korraldatakse Balti kett, tekkis minul ja teisel Rapla mehel Alvar Kauril mõte jäädvustada see õhust lennukilt. Alvar korraldas  paberimajanduse Kuusikul oleva Balti sõjaväeringkonna lennusalgaga, tellis lennuloa Tallinna vanalinna kohal lendamiseks, suhtles mõnede vajalike ohvitseridega ja luba stardiks oli olemas.

23. augustil sõitsin autoga paari hea tuttavaga ja oma kahe väikese lapse, Martini (10) ja Mariga (7)  Kuusiku lennuväljale, An-2-le, mida rahvas teab moosiriiulina. Planeeritud oli lennata Balti keti kohal Kuusikult Tallinna, edasi Panevežysesse ning sealt Kuusikule tagasi.

Võtsin põlvili asendi sisse lahtise lennuki ukse juures. Sättisin kaamera õlale, kaks vene noormeest hoidsid minust kinni, kuna mul polnud kuskilt kinni hoida ja ainus toetuspunkt oli mummuline metallist lennukipõrand.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles