Inimnäoline koolidirektor

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jakob Westholmi gümnaasiumi direktor Rando Kuustik.
Jakob Westholmi gümnaasiumi direktor Rando Kuustik. Foto: Erik Prozes

Jakob Westholmi gümnaasiumi direktori Rando Kuustiku vanemad näinuks meelsasti poega pianistina, kuid eneselegi ootamatult sai temast hoopis bioloogiaõpetaja.

Rando Kuustik, kes Jakob Westholmi gümnaasiumi direktorina peatselt teist õppeaastat alustab, käis üheksandas klassis, kui tema pianistiks saamine jõudis lõpp-punkti. Et tüütust harjutamisest pääseda, võttis ta heliredeli klimberdamise linti ja pani toas maki mängima. Mis sest, et nii muusikapedagoogid kui ka vanemad nägid temas talendikat pianisti, keda ees ootamas suur tulevik. Esinemishirm oli see, miks loomult introvertne Kuustik klaverikunstnikuks saada ei tahtnud, ehkki Liszti ja Chopini teosed tulid muusikakooli aulas esinedes perfektselt välja.

Kuustik mõtles aga ajal, mil makk helidereleid esitas, hoopis meditsiinist. Ka teised teda huvitavad alad lisaks arstiteadusele – muusika, teatrikunst ja õpetajatöö – on kõik üksteisega sarnased ehk tegelevad inimesega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles