Peipsi kalu jälgib Emili-007

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mereinstituudi uurimislaev pühitseti läinud reedel Mustvee pasunakoori saatel ametisse.
Mereinstituudi uurimislaev pühitseti läinud reedel Mustvee pasunakoori saatel ametisse. Foto: Kalev Saar

Läinud nädalal pühitseti Mustvee sadamas ametisse Tartu ülikooli Eesti mereinstituudi uus kalavarude uurimislaev Emili-007. Saaremaal valminud laeval on pikkust 15 meetrit, laiust 4,2 meetrit ning süvis 1,2 meetrit.

Nime pani laevale mereinstituudi Peipsi töörühma juht Väino Vaino. «Eesti mereinstituudi iludus,» loetles Vaino sõnu, millele ta laevale nime pannes mõtles. Nimes on 007 seetõttu, et Venemaa on lähedal, lõõpis kõrvalt instituudi direktor Toomas Saat. Tegelikult on tegemist instituudi seitsmenda laevaga ning selline nimekuju sobis ka veeteede ametile.

Küsimusele, kas mereinstituudi ja maaülikooli limnoloogiakeskuse kalavarude uuringud üksteist ei dubleeri, vastas Saat, et limnoloogid on kalastikku uurinud mitmete projektide raames, kuid kalavarude seire on olnud instituudile seatud riiklik ülesanne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles