Ukraina süüdistab Venemaad uue rinde avamises

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene liikursuurtükid olid Rostovi oblastis Kamensk-Šahtinskis, mis jääb Ukraina piiri lähistele, ootel juba 23. augustil.
Vene liikursuurtükid olid Rostovi oblastis Kamensk-Šahtinskis, mis jääb Ukraina piiri lähistele, ootel juba 23. augustil. Foto: Reuters/ScanPix

Tolliliidu, Ukraina ja lääneriikide tänase tippkohtumise Minskis muudab veelgi keerulisemaks Kiievi väide, et Venemaa püüdis eile Kagu-Ukrainas veel üht rinnet avada.  «Vene armee püüdis Donbassi separatistide maski taha varjudes avada Donetski oblasti lõunaosas uut sõjatandrit,» rääkis armee pressiesindaja Andri Lõssenko. Tema sõnul sisenesid Azovi mere ääres paikneva Mariupoli lähistel Ukrainasse «Donetski Rahvavabariigi» värvides tankid ja soomukid. Piirivalvurid asusid Vene vägedega võitlusse, neile saabusid appi nii Azovi pataljon kui ka pataljon Dnepr-1.

Ukraina allikate teatel tungis riigi kaguosas Novoazovski asula lähistel üle piiri kümme tanki ja kaks soomustransportööri, teiste allikate sõnul oli soomustatud masinaid kokku 30. Sõjalis-poliitiliste uuringute keskuse juhil Dmõtro Tõmt­šukil on andmeid Venemaalt tulnud kümne soomustransportööri, kahe tanki ja kahe Kamaz-veoki kohta. Pataljoni Donbass komandör Semen Sementšenko teatas, et hommikul tungis Ukrainasse koguni 50 soomustatud sõidukit.

Ukraina riikliku kaitse- ja julgeolekunõukogu teatel peatati suurem osa sissetungijaid  Štšerbaki-Markine joonel. Eile õhtul oli valitsusvägede käes endiselt ka juunis separatistidelt tagasi võetud Mariupoli linn. Kohaliku võrguväljaande 0629.com.ua teatel soovitati naistel ja lastel Mariupolist ning Novoazovskist lahkuda, kõiki võitlusvalmeid kodanikke kutsuti aga linnu kaitsma, ning ehkki pataljon Dnepr-1 teatas, et valitsusvägedel õnnestus rünnak tagasi lüüa, ei olnud lahingud õhtuks veel lõppenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles