Varrak: iga võistkond vajab spordipsühholoogi

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Varrak BC Kalev/Cramo peatreenerina jagamas õpetussõnu kolm hooaega võistkonnas mänginud keskmängijale Bamba Fallile.
Alar Varrak BC Kalev/Cramo peatreenerina jagamas õpetussõnu kolm hooaega võistkonnas mänginud keskmängijale Bamba Fallile. Foto: Margus Ansu

Eesti koondise abitreener Alar Varrak leiab, et psühholoogiline ettevalmistus võiks Eesti tippspordis olla tunduvalt parem.

Tihti tõdevad treenerid või ka sportlased ise pärast ebaõnnestunud võistlust, et «mänguks poldud valmis» või ei suudetud piisavalt keskenduda või et «saadi psühholoogiline kaotus». Vahel aga öeldakse pärast kohtumist: «Ei teagi, miks täna nii hästi välja tuli, sain seekord kohe hea enesekindluse kätte ja kõik õnnestus.»

Miks ei suuda sportlane iga kord endast või ei suuda treenerid oma hoolealustest maksimumi kätte saada? Praegu Eesti koondisega Hispaanias Guadalajaras turniiril viibiv Alar Varrak rääkis, et tunneb treenerina aeg-ajalt puudust spordipsühholoogi nõuannetest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles