Operaator ähvardas Aegna laevaliini seisma panna

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juku sadamast väljumas.
Juku sadamast väljumas. Foto: Peeter Langovits

Tallinna-Aegna laevaliini opereeriv AS Kihnu Veeteed ähvardas lõpetada 8. augustist regulaarreisid Aegnale, sest laevareisid tellinud Tallinna transpordiamet olevat omapoolsed kohustused täitmata jätnud.


«Seoses vedude tellija - Tallinna Transpordiameti poolsete lepinguliste kohustuste mitte täitmisega on piletite eelmüük ja reiside teostamine liinil Tallinn-Aegna-Tallinn peatatud 8. augustist 2010,» võis veel eile Kihnu Veeteede kodulehelt lugeda.

Aegna saarega seotud inimeste seas hakkas liikuma kahtlus, et linnavalitsus on lihtlabaselt laevafirmale raha maksmata jätnud ja nüüd võibki laevaliin augustist töö lõpetada.

Transpordiameti juhataja Andres Harjo sõnul polevat asi rahas, vaid mõnes lepingu punktis, mida Transpordiamet ja Kihnu Veeteed olevat erinevalt tõlgendanud. Need asjad olevat aga tänaseks selgeks räägitud.

Harjo asetäitja Tiit Siimon kinnitas samuti, et laevaliiniga polevat vähimaidki probleeme. «On kindel, et kui ilmaolud lubavad ja tehnika vastu peab, sõidab Juku tänavuse hooaja lõpuni Aegna vahet,» kinnitas Siimon.

Laevafirma kodulehelt oli ähvardus täna lõunaks kadunud. Hilisõhtul teatas Kihnu Veeteede esindaja Külli Akkermann: «Kinnitame, et tellija on asunud täitma oma lepingulisi kohustusi ning laevapiletite eelmüük 7. augustist hilisemaks perioodiks on avatud. Navigatsiooniperiood liinil Tallinn-Aegna-Tallinn on 15. maist 15. oktoobrini.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles