Jalgratturid saavad õnnetustes üha enam viga

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Esimese seitsme kuuga on viga saanud 28 ratturit. Kõige enam juhtub ratturitega õnnetusi kevadel ja suvel. Tänavu on seitsme esimese kuuga Tartu linnas ja maakonnas juhtunud kokku 28 õnnetust, eelmisel aastal samal ajal oli neid juhtumeid vaid 11.

Lisaks aasta esimesele seitsmele kuule on augustis Tartus ja Tartumaal juhtunud ratturitega viis liiklusõnnetust. Neist ühes põrkasid kokku kaks ratturit, teises sõitis purjus jalgrattur otsa parkivale autole ning kolm kokkupõrget juhtusid liikluses sõiduauto ja jalgratturi vahel.

«Vigasaanute arv on võrreldes varasemate aastatega suurenenud, mis on probleemne,» ütles Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse avariiteenistuse politseileitnant Kaido Iste. Tema sõnul põrkavad õnnetustes enamasti kokku jalgrattur ja sõiduauto, viimane on enamikul juhtudel ka süüdi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles