Tallinn saadab avalikus kohas joojad Toompeale ja Kadriorgu

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas Marja poe juures pummeldas juulis lõbus seltskond kodanikke, üks mees oli aga pingil magama jäänud.
Tallinnas Marja poe juures pummeldas juulis lõbus seltskond kodanikke, üks mees oli aga pingil magama jäänud. Foto: Toomas Tatar

Eile kehtestas Tallinna linnavalitsus määruse, mille järgi keelatakse pealinnas avalikus kohas alkoholi tarvitamine. Seda aga kahe erandiga – Toompea ja Kadriorg.

«Tallinna linna haldusterritooriumil on alkoholi tarbimine keelatud. On lubatud alkoholi tarvitamine kahes rajoonis – teatud osa Toompeast ja teatud osa Kadrioru pargist,» ütles Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf (pildil) eilsel linnavalitsuse pressikonverentsil. «Piltlikult öeldes tulime alkohoolikute soovidele vastu,» selgitas Klandorf, kelle arvates peaksid avalikus kohas joojad minema just sinna, kus uut korrakaitseseadust soositakse.

Justiitsminister Andres Anvelt ütles, et vältimaks konflikti süvenemist ühiskonnas, avati korrakaitseseaduse alkoholi pruukimist käsitleva sätete arutelu ja ettepanekute voor. «Kahe konkreetse piirkonna esiletoomine Tallinnas näitab jätkuvalt, et linnavalitsust ei huvita mitte linnakodanik, vaid poliitiline vastandumine. Argielu politiseerimise asemel kutsun üles linnavalitsust samuti esitama oma sisulised ettepanekud 10. septembriks,» lisas Anvelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles