Pronksöö peategelased osalevad Krimmis koos separatistidega konverentsil

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aprillirahutustes osalenud Maksim Reva esiplaanil).
Aprillirahutustes osalenud Maksim Reva esiplaanil). Foto: Peeter Langovits / Postimees

2007. aasta aprillirahutustes aktiivselt osalenud Kremli-meelsed aktivistid Dmitri Linter ja Maksim Reva osalevad homme annekteeritud Krimmis algaval konverentsil, mille osalejate nimekirjas on ka isehakanud Donetski rahvavabariigi eelmine valitsusjuht Aleksandr Borodai ja endine kaitseminister Igor Strelkov.

Kohaliku nukuvalitsuse korraldataval konverentsil «Venemaa, Ukraina, Uus-Venemaa osalevad teiste seas ka Venemaa presidendi nõunik Sergei Glazev, annekteeritud Krimmi asepeaminister Mihhail Šeremet ja Ungari parlamendi väliskomisjoni esimees Marton Dendeshi, kes kuulub paremäärmuslikku parteisse Jobbik, kirjutab Ukrainskaja Pravda.

Konverentsi külaliste nimekirjas on Maksim Reva märgitud organisatsiooni «Ida-Lääs» esindajana. Dmitri Linteri ametinimetust või tiitlit konverentsil osalejate nimekirjas ei ole.

Konverentsil osalejate nimekirjas on ka Johan Bäckman, kellele Eesti on korduvalt kehtestanud sissesõidukeelu. Bäckmani tiitel on konverentsil osalejate nimekirjas «õiguskaitsja».

Kokku on konverentsile kutsutute nimekirjas 81 nime, neist enamik Venemaalt ja Ida-Ukraina separatistide kontrolli all olevatelt aladelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles