Tiido: Afganistanist lahkumise tähtaega pole mõistlik nimetada

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet (vasakul) ja  Harri Tiido.
Välisminister Urmas Paet (vasakul) ja Harri Tiido. Foto: Evelyn Kaldoja

Afganistani president Hamid Karzai avaldas lootust, et riigi julgeolekujõud saavad hiljemalt 2014. aastal ise hakkama, Eesti suursaadik Afganistanis Harri Tiido ei pea aga liitlasvägede väljaviimise tähtaegade nimetamist mõistlikuks.

«See, mida president Karzai väljendas, on eelkõige lootus. Ja milline saab olema välisvägede roll 2014. aasta lõpuks, sõltub sellest, milline on olukord, sest küsimus ei ole ainult sõjaväes. Küsimus on ka selles, et (vastutuse) üleandmise tingimuste hulgas on ka mõned muud punktid, muu hulgas näiteks kohaliku omavalitsuse toimimahakkamine, sest ei saa jätta riiki lihtsalt Afganistani armee kätte, kui seal puudub omavalitsus, kui ei ole töökohti, kui ei ole majandustegevust,» rääkis Tiido ERR-i raadiouudistele, vahendas ERR Uudised.

Suursaadiku sõnul on Eesti huvides, et olukord hakkaks vaikselt normaliseeruma, sest see toob lähemale hetke, mil ka meie saame hakata mõtlema oma sõjaväelaste arvu vähendamisele või väljaviimisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles