PANEB KOERAD VEEREMA

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vajab veel sättimist: Leedile vankri parajaks tegemisel pidi Aivo Sihvart mitu korda mõõtma ja katsetama. Vaata veebist ka videot!
Vajab veel sättimist: Leedile vankri parajaks tegemisel pidi Aivo Sihvart mitu korda mõõtma ja katsetama. Vaata veebist ka videot! Foto: Peeter Langovits

Öeldakse, et koer on inimese parim sõber. Mõnikord juhtub, et meie neljajalgsetest kaaslastest saavad hoopis sõbrad ratastel.

Aivo Sihvart töötab pitsakullerina. Vahetused on pikad, tempo kiire, telefon pidevalt punane. Töö kõrvalt jõuab mees aga teha midagi imelist – nimelt aitab liikumisvõimetuks jäänud koerad taas jalule.

Koerte tagajalgade halvatus on palju sagedasem nähtus, kui arvata oskaks. Geneetilised haigused, nagu puusa- ja küünarliigese düsplaasia või degeneratiivne müelopaatia, võivad koertel liikumisvõimetust põhjustada ka vaatamata õigele toitumisele ja kehalisele koormusele. Lisaks satuvad koerad vahel õnnetustesse, mis nad invaliidiks muudab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles