Päästeamet ei soovita muinastulede ööl taevalaternaid lennutada

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne taevalaterna kasutamist tuleb hoolikalt tutvuda kasutusjuhendiga.
Enne taevalaterna kasutamist tuleb hoolikalt tutvuda kasutusjuhendiga. Foto: Liis Treimann

Tänase muinastulede öö eel tuletab päästeamet meelde, et taevalaternate lennutamisest tuleb lennuametile teada anda ning pigem soovitatakse taevalaternaid üldse mitte süüdata.

Päästeameti ennetustöö osakonna ekspert Kiira Udu rääkis, et taevalaternad võivad küll taevasse lennates olla kaunid, kuid spetsialisti pilk näeb neis hoopis lahtist tulekollet ning juba laterna süütamisel või selle maandumisel tekib potentsiaalne tulekahju oht, kirjutab ERR Uudised.

Udu rääkis, et seni pole ühtki suurt õnnetust taevalaternate tõttu juhtunud, küll on mõned näited tänavu suvest, kus Nõmmel langes latern ühe kodu hoovi - kui see latern oleks maandunud näiteks katusele või jäänud räästasse kinni, võinuks see põhjustada tulekahju.

Kuigi tootjad lubavad, et latern peaks õhus ära põlema ning selle konstruktsioon peaks olema maapinnale langedes olema jahtunud, sõltub Kiira Udu sõnul palju ilmastikuoludest. Näiteks nõrga tuule puhul ei pruugi latern väga kaugele ja kõrgele kandudagi, samas tugev tuul võib selle jällegi väga kaugele viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles