Tuletõrjujad teevad täna sporti

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põleng
Põleng Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Täna ja homme selguvad Jõgeval Eesti parimad tuletõrjesportlased ja parimate kutseoskustega päästekomando.

Täna avatakse Jõgeva staadionil ja Jõgeva päästekomandos kahed tuletõrjeteemalised võistlused - Eesti meistrivõistlused tuletõrjespordis ja Eliitkomando 2010, teatas päästeameti pressiesindaja.

Tuletõrjespordi meistrivõistlustel osalejad puutuvad kokku tulega ja veega, ületavad takistusi ning moodustavad aja peale voolikuühendusi.

Üks ekstreemsem võistlusala on konksredeliga mööda välisseina neljandale korrusele ronimine.

Kahepäevastest võistlustest võtavad eri vanuseklassides osa lapsed, noored ja mehed. Võistlustele on oodatakse ligi 150 tuletõrjesportlast kogu Eestist.

Samaaegselt toimuval päästjate kutsemeisterlikkuse võistlusest Eliitkomando 2010 võtavad osa ainult kutselised päästjad.

Mõõtu võetakse praktilistes harjutustes ning võistlused viikse läbi võimalikult reaalsetes tingimustes, millistega päästetöötajad igapäevaselt kokkupuutuvad.

Kasutatakse kaasaegset päästetehnikat, millega kustutatakse tuld, likvideeritakse liiklusõnnetusi, päästetakse inimesi ning täidetakse muid raskeid ja vaatemängu pakkuvaid ülesandeid.

Pealtvaatajateks on oodatud kõik huvilised.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles