Õnnepalu teatrimaitset näeb Tartus festivalil

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Draama 2014 festivali kuraator on Tõnu Õnnepalu (vasakul).
Draama 2014 festivali kuraator on Tõnu Õnnepalu (vasakul). Foto: Lauri Kulpsoo

Täna algab Tartus festival «Draama 2014» pealkirjaga «Kohaloleku kunst», mille põhiprogrammi koostas kirjanik Tõnu Õnnepalu. Pühapäevani toimuval festivalil on kavas 20 lavastust, kokku antakse 30 etendust.

Festivali avab täna kell 17 uus teater nimega Teatro Poetico – luuleteater, mis sünnib, elab ja sureb vaid ühe nädala jooksul. Teatri koduks saab Tartu Ülikooli endine kirik Jakobi tänaval.

Tõnu Õnnepalu tegi kuuele lavastajale või kooslusele ettepaneku tuua festivali ajaks välja luulel põhinev või luulest inspireeritud lavastus. Autorite ja materjali valikul olid tegijate käed vabad – niisiis võib loota, et kõigisse lavastustesse on kätketud midagi erilist, isiklikku, hingestatut. Noist erinevate tegijate loodud, erinevatest impulssidest ajendatud, erinevates kooslustes ning paikades harjutatu lavastustest moodustubki Teatro Poetico repertuaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles