Viik pöördus Kruuda võiduks

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Kruuda sai Soomes napimast napima võidu.
Karl Kruuda sai Soomes napimast napima võidu. Foto: Karli Saul

Soome autoralli meistrivõistluste viimase etapi eel on Karl Kruuda ja Kaspar Koitla kumbki oma klassis liidrikohal.  

«Õhtul võtsin stopperi kätte ja proovisin seda ühe sekundi peal kinni saada – lihtne see pole. Metsas suurtel kiirustel sõitvad autod lõpetasid aga täpselt ühe ajaga. Ma küll võitsin, kuid päris õige võit see pole. Nagu jalgpall, kus mängid 90 minutit viiki ja lõpuks võidad penaltite abil,» rääkis Soome autoralli meistrivõistluste etapil erakordselt napi võidu saanud Karl Kruuda.

Tegelikult rippus Kruuda võit juuksekarva otsas. Taibanuks ta sekundikümnendiku võrra hiljem, et ralli viimasele kiiruskatsele valitud tempo võib olla liiga aeglane, jäänuks ta finišis kaotajaks. Sest ralli kokkuvõttes sai ta Juha Saloga kümnendiku pealt võrdse aja, Ari Vihavainenit edestas ta aga vaid 0,9 sekundiga. Kruuda kuulutati võitjaks, kuna võrreldes Saloga oli ta ralli esimesel kiiruskatsel kiirem. Ka see vahe oli napimast napim – kõigest 0,5 sekundit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles