Liikluses on tänavu hukkunud veerandi võrra rohkem inimesi

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harjumaal Tallinna-Tartu maanteel põrkasid augustis kokku veoauto ja sõiduauto, mille juht hukkus sündmuskohal.
Harjumaal Tallinna-Tartu maanteel põrkasid augustis kokku veoauto ja sõiduauto, mille juht hukkus sündmuskohal. Foto: Martin Ilustrumm / Reporter.ee

Eestis on tänavu kaheksa kuuga liiklusõnnetustes hukkunud 50 inimest, mida on veerandi võrra rohkem kui mullu samal ajal.

Eestis juhtus kaheksa kuuga 920 inimkannatanutega liiklusõnnetust, milles hukkus 50 ja sai vigastada 1128 inimest, võrreldes eelmise aastaga on nii liiklusõnnetusi, hukkunuid kui ka vigastatuid rohkem.

Politsei- ja piirivalveameti andmetel juhtus mullu kaheksa kuuga 891 rasket liiklusõnnetust, milles hukkus 41 ja sai vigastada 1123 inimest.

Joobes juhi süül juhtunud liiklusõnnetuste arv on tänavu vähenenud. Kaheksa kuuga on joobe juhi süül juhtunud 85 liiklusõnnetust, mullu samal ajal oli selliseid õnnetusi 103. Tänavu on joobes juhi süül hukkunud 10 ja saanud vigastada 118 inimest, mullu samal ajal oli roolijoodiku süül elu kaotanud 15 ja saanud vigastada 148 inimest.

Tänavu liikluses hukkunud 50 inimesest olid 14 kergliiklejad  ehk jalakäijad või jalgratturid. 19 hukkunut olid sõidukites ja ei kasutanud turvavarustust.

Augustis hukkus liiklusõnnetustes üheksa inimest ehk ühe võrra rohkem kui mullu samal kuul. Kuigi hukkunuid oli augustis võrreldes möödunud aasta sama ajaga rohkem, oli liikluspilt muude näitajate poolest parem kui aasta tagasi.

Augustis juhtus kokku 134 inimvigastatutega liiklusõnnetust, milles hukkus üheksa ja sai vigastada 165 inimest. Joobes juhi süül juhtus kuus rasket liiklusõnnetust, milles hukkus üks ja sai vigastada üheksa inimest.

Eelmise aasta augustis juhtus 151 rasket liiklusõnnetust, milles hukkus kaheksa ja sai vigastada 186 inimest. Joobes juhi süül hukkus aasta tagasi augustis kaks ja sai vigastada 16 inimest.

Politsei- ja piirivalveameti tänavu poole aastaga juhtunud liiklusõnnetuste analüüs näitas, et enamuse rasketest liiklusõnnetustest põhjustavad tahtlikult liiklusreegleid eiravad sõidukijuhid. Kõigust traagilistest liiklusõnnetustest olid vaid üksiku sellised, mida võib käsitleda puhtalt õnnetusjuhtumitena.

Eestis hukkus kogu eelmise aasta jooksul liiklusõnnetustes 81, 2012. aastal 87, 2011. aastal 101 ja 2010. aastal 79 inimest. 2010. aasta on Eesti lähiajaloos kõige parema liikluspildiga aasta, kui hukkus kõige vähem inimesi.

Kõige traagilisem aasta Eesti liikluses on seni olnud 1991, kui liiklusõnnetustes kaotas elu 491 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles