Kaanepoiss hakkas koolis käima

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaupo Piir (7) rääkis Karlova raamatukogu juures pingil istudes loo sellest, kuidas tema foto sattus maailmakuulsa kirjaniku poolakeelse raamatu esikaanele. Poola keeles poiss veel lugeda ei mõista, küll aga loeb ta eestikeelseid raamatuid.
Kaupo Piir (7) rääkis Karlova raamatukogu juures pingil istudes loo sellest, kuidas tema foto sattus maailmakuulsa kirjaniku poolakeelse raamatu esikaanele. Poola keeles poiss veel lugeda ei mõista, küll aga loeb ta eestikeelseid raamatuid. Foto: Kristjan Teedema

Tartu linnavalitsusest tuli eile teade, mille kohaselt läks tänavu Emajõelinnas esimesse klassi 1229 õpilast. Tartu Postimees sai aga üleeile teada, et üks neist läheb sinna peaaegu et ilmaaegu.

Nimelt hakkas eile Karlova kooli 1.a klassis õppima Kaupo Piir. Me ei kohtunud temaga siiski mitte koolimajas enne või pärast aktust, vaid hoopiski päev varem Karlova raamatukogu juures, et leida pildistamiseks asjakohast tausta.

Raamatukogu oli meile tarvis seepärast, et seitsmeaastane Kaupo oskab juba lugeda. Ja samuti kirjutada – kogunisti nõnda palju, et ta saab oma käega kirjutatud luuletusi ja jutte teistele näidata. No kuulge, tõesti, miks siis on üldse vaja veel kooli minna?!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles