Tartu kunstnike liit jäi riigi poolt tunnustamata

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Markus Toompere.
Markus Toompere. Foto: Sille Annuk

Kultuuriminister Urve Tiidus allkirjastas reedel käskkirja Tartu kunstnike liidu (TKL) tunnustamata jätmise kohta. Neljaleheküljelises käskkirjas on menetluskäik ja põhjendused üksipulgi välja toodud.

Ministeerium on vaadanud uuesti läbi TKLi loomeliiduna tunnustamise taotluse. Liidu esitatud andmete analüüsimisel selgus, et TKLi liikmeskond kattub Eesti kunstnike liidu liikmeskonnaga 45 protsendi ulatuses. Põhikirjade võrdlusest selgus, et nende kahe liidu põhikirjalised eesmärgid ja kutseala on sarnased.

Käskkirjas on kirja pandud, et kehtiva loovisikute ja loomeliitude seaduse järgi ei ole võimalik tunnustada loomeliitu, mille liikmeskond kattub rohkem kui 40 protsendi ulatuses mõne teise tunnustatud loomeliidu omaga. Ega ka liitu, mille põhikirjaline eesmärk ja kutseala ühtib mõne teise samal loomealal tunnustatud loomeliiduga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles