Spordiklubid tõstavad hindu

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näiteid spordiklubide hindadest.
Näiteid spordiklubide hindadest. Illustratsioon: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Spordiklubide üleminek stipendiumitelt töölepingutele lööb sellest sügisest valusalt lapsevanemate rahakotile, kes peavad oma võsukeste sportimise eest senisest keskmiselt 20 protsenti rohkem maksma hakkama.

Kui siiani on töölepingutele ülemineku võimalikust mõjust ainult räägitud, siis nüüd on asi saanud reaalseks. Enamik spordiklubisid on stipendiumilepingud lõpetanud ning sõlminud treeneritega töö- või käsunduslepingud. Viimane aga tähendab klubidele lisanduvat maksukulu, mille peavad kinni maksma suuresti lapsevanemad.

«Jah, tõstame ikka, aga üritame võimalikult vähe tõsta,» lausus Tartu spordiseltsi Kalev juhatuse esimees Raido Mägi, kelle sõnul tõusevad treeningutasud keskmiselt 10–20 protsenti. Näiteks maleringi kuutasu tõusis kümnelt kaheteistkümnele eurole ning kergejõustiku treeningutasu kaheksateistkümnelt kahekümne kahele eurole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles