Mees tõi mürsu politseijaoskonda, jaoskond evakueeriti

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu / Postimees

Eile tuli osaliselt evakueerida Tallinna Ida politseijaoskonna hoones töötajad, kuna meesterahvas tõi jaoskonda Teise maailmasõja aegse mürsu.


Politsei teatel tõi eile keskpäeval pärast kella 14 meesterahvas Põhja prefektuuri Ida politseijaoskonna ette Vikerlase tänaval mürsutaolise eseme, mille ta väidetavalt oli leidnud Koorti tänaval asuva kooli kõrvalt.

Politsei sulges koheselt kõik jaoskonda suunduvad teed ja piiras ohtliku ala lindiga. Samuti evakueeriti inimesed lähedalasuvast kauplusest ning politseijaoskonna mürsu poole jäävate kabinettide ametnikud.

Pärast kella 15 jõudsid kohale demineerijad, kes toimetasid Teise maailmasõja aegseks osutunud mürsu politseijaoskonna juurest lõhkamisele. Mürsk oli 15 sentimeetrit pikk ja 45 millimeetrise läbimõõduga.

Politseikapten Valdo Põder Põhja prefektuuri korrakaitsebüroost ütles, et mürsu politseijaoskonna ette toimetanud isik ei andnud endale aru, kui suurde ohtu ta sellise tegevusega iseenda ning kõik ümberkaudsed inimesed pani.

«Selliste juhtumite puhul on ainuõigeks tegevuseks see, kui jätate lõhkeseadeldise sinna, kus te selle leidsite ja helistate numbril 112 häirekeskusesse,» lausus Põder.

Politseikapten lisas, et pärast lõhkeseadeldise leidmist tuleks sellest ohutusse kaugusesse minna ning jälgida, et ka keegi teine eset lähedalt uudistama ei läheks, enne kui demineerijad pole kohale jõudnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles