Leiud viitavad muinasaja katastroofile

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli arheoloogia vanemteaduri Andres Tvauri (43) kabineti seinu katavad suuremas osas raamaturiiulid.
Tartu ülikooli arheoloogia vanemteaduri Andres Tvauri (43) kabineti seinu katavad suuremas osas raamaturiiulid. Foto: Kristjan Teedema

Üldrahvaliku ettekujutuse järgi käib arheoloogide põhitöö kaevandites, kus nad maapõuest ettevaatlikult vanu potikilde välja puhastavad. Arheoloog Andres Tvauri lükkas selle üsna levinud arvamuse ümber.

Ta astus eelmisel reedel oma kabinetti Tartu ülikooli ajaloo ja arheoloogia instituudis Viljandist, kus pandi elektrikaablit. Tuli vaadata, kas ilmub lagedale midagi sellist, mis võiks uurijatele huvi pakkuda. «Praegu midagi välja ei tulnud, aga ka see on info, et selle koha peal midagi niisugust ei ole,» ütles Tvauri.

Kogu leitud arheoloogiline materjal pakub palju rohkem tööd siis, kui see on välja kaevatud ja konserveeritud. «Esemeuurimine viib teadust edasi,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles