Eesti sõdurid pääsesid KAVis suurematest tervisemuredest

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi Kesk-Aafrika Vabariigi missiooni eel avaldasid nii mõnedki kriitikud muret Mustal Mandril sõdureid varitsevate troopiliste tõbede pärast, õnnestus eestlastel kolm kuud Banguis teenida tõsisemate terviseriketeta.

Vastuseks küsimusele, kuidas Eesti sõdurite tervis KAVis vastu pidas, ütles major Targo Lusti kaitseväe meditsiiniteenistusest: «Rahuldavalt. Väiksemaid tervisehädasid esines, kuid kedagi pikaaegselt hospitaliseerima või tervise pärast tagasi Eestisse saatma ei pidanud.»

Ometigi ei pääsenud kordagi haigestumiseta ükski KAVis teeninud eestlane – nad kõik põdesid kõhulahtisust, eriti põhjalikult laastas see kontingendi ridu missiooni alguses. «Kõhutõve all kannatasid kõik missioonil viibinud, kes rohkem, kes vähem,» kinnitas Lusti. «Maksimaalne haigestumine oli esimesel kuul, hiljem taandus kahele-kolmele juhule nädalas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles