Kreml eitas Putini väidetavat ähvardust

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaa presidendi Vladimir Putini sõnad, nagu võiks Venemaa vallutada Ukraina pealinna Kiievi kahe nädalaga, olid kontekstist välja rebitud ning tähendasid tegelikult hoopis midagi muud, teatas Kremli esindaja.

«See oli kontekstist välja rebitud ning sellel oli hoopis teine tähendus,» kinnitas Venemaa presidendi välispoliitika nõunik Juri Ušakov. Konteksti ega seda, kuidas öeldut mõistma peaks, Ušakov aga ei täpsustanud, vahendas uudisteportaal Newsru.com.

Itaalia päevaleht La Repubblica kirjutas üleeile Putini ja Euroopa Komisjoni presidendi José Manuel Barroso telefonivestlusest, kus Vene riigipea väidetavalt sõnas, et kui vaja, võivad Vene väed Kiievi kõigest kahe nädalaga vallutada. Väljaande hinnangul tahtis Putin niimoodi Barrosole mõista anda, et ELil ei tasu Venemaad uute sanktsioonidega ärritada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles