Tehase sulgemisega säästab Fazer viiendiku palgarahast

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fazeri Eestis tegutsemise kahekümnenda aastapäeva puhul mullu mais külastas kontserni pärija Majlen Fazer (vasakul) ettevõtte Tallinna leivatehast.
Fazeri Eestis tegutsemise kahekümnenda aastapäeva puhul mullu mais külastas kontserni pärija Majlen Fazer (vasakul) ettevõtte Tallinna leivatehast. Foto: Liis Treimann

Töökäte puuduses vaevlevad Eesti toiduainetööstused ootavad Fazeri Tallinna leivatehasest järgmise aasta kevadel koondatavaid töölisi avasüli.

Ehkki Fazer Grupi pagaritööstuse juhi Petri Kujala sõnul polnud kõrged palgad Tallinna leivatehase suretajaks, nimetas Fazer Eesti juht Riina Aamisepp just palgasäästu määravaks Eestist lahkumisel. Fazer teatas, et koondab kaheksa kuu jooksul 95 töötajat, sest sulgeb leivatehase.

«Tallinnas on tööjõukulud märkimisväärsed ja see on üks põhjus, miks otsustati tootmine üle viia naaberriikidesse,» ütles Aamisepp. «Lätis ja Leedus võidetakse palkadelt hinnanguliselt 15–20 protsenti.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles