Rakenduskõrgkooli õppekorraldus ei vastanud nõuetele

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne-Viru rakenduskõrgkool Vinni vallas Mõdrikul.
Lääne-Viru rakenduskõrgkool Vinni vallas Mõdrikul. Foto: Tairo Lutter

Haridus- ja teadusministeerium tuvastas Lääne-Viru rakenduskõrgkoolis tehtud teenistusliku järelevalve käigus mitmeid puudusi õppekorralduses, millest peamine on kutse- ja kõrgharidusõppe õppekavade kattumine suures osas.

Kahel esimesel õppeaastal toimub õppetöö koos nii kutse- kui kõrgharidustasemel õppijatel, teatas ministeerium. Samas on riigipoolsed ootused kutse- ja kõrgharidusõppele erinevad nii õpiväljundite, eesmärkide kui õppetöö korralduse osas. Õppetöö läbiviimine sellisel kujul, nagu Lääne-Viru rakenduskõrgkoolis, ei võimalda hinnata riigieelarvest eraldatud vahendite otstarbekat ja eesmärgipärast kasutamist, teatas haridusministeerium.

Lääne-Viru rakenduskõrgkoolis toimunud teenistusliku järelevalve õiendi on allkirjastanud haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski. Puuduste kõrvaldamiseks tehti kõrgkooli rektorile kaheksa ettekirjutust, mis tuleb likvideerida. Lisaks tuleb kõrgkooli rektoril esitada ministrile aasta lõpuks analüüs, kas nii suures osas kattuv erinevatel haridustasemetel õppetegevus on otstarbekas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles