Politsei: me ei kuula kõiki kõnesid pealt

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konverentsi avab PPA peadirektor Elmar Vaher.
Konverentsi avab PPA peadirektor Elmar Vaher. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Politsei ei kuula USA presidendi Barack Obama visiidi ajal pealt tavainimeste telefonikõnesid, lükkas PPA pressiesindaja tagasi politsei- ja piirivalveameti peadirektori Elmar Vaheri eilsest ütlusest tekkinud eksiarvamuse.

Vaher ütles eile «Aktuaalses Kaameras», et ehkki Tallinna on Barack Obama visiidi õnnestumise nimel toodud 500 lisapolitseinikku, jätkub politsei tegevus kogu Eestis. «Iga rumal käik võib seisata korteeži, iga rumal telefonikõne võib tekitada olukorra, et politsei on ukse taga ja seda keegi ei soovi,» ütles Vaher.

Paljudele vaatajatele jäi sellest mulje, nagu kuulaks politsei kõiki kõnesid pealt ning ka sõbrale kõnes tehtud nali võib kalliks maksma minna.

PPA pressiesindaja Andres Sang ütles Postimehele, et Vaher pidas oma lausega kindlasti silmas hädaabikõnesid. «Me ju ei kuula kõiki pealt, see on absurd!» ütles ta.  

Küsimusele, kas siis muul ajal hädaabile helistamine ei tähenda samuti, et politsei sellele reageerib, vastas Sang: «Absoluutselt tähendab! Aga tuletame meelde, et Obama visiidi ajal tuleb käituda samamoodi nagu alati: viisaka ja normaalse inimesena ning muuhulgas mitte teha rumalaid kõnesid, see on ju elementaarne,» lausus Sang.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles