Pinnasevaring pühkis maakivimüüri ja ehitussaalungid vundamendiauku

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäevane vaade Jaama 10 ehitustandrile ülalt Kingu 7 hoovi nurgalt, kus küpsete viljadega kreegipuu kasvab varisenud nõlva serval, Kingu 7 õu on varingu tulemusena nüüd mõni ruutmeeter väiksem.
Teisipäevane vaade Jaama 10 ehitustandrile ülalt Kingu 7 hoovi nurgalt, kus küpsete viljadega kreegipuu kasvab varisenud nõlva serval, Kingu 7 õu on varingu tulemusena nüüd mõni ruutmeeter väiksem. Foto: Kristjan Teedema

Ehitus jätkus hoolimata ettekirjutustest töö peatada. Ametnike hinnangul oli vaid õnnelik juhus see, mis säästis Jaama 10 kortermaja ehitusplatsil juhtunud suurtes varingutes töömeeste elu ja tervise. Naaberkruntide kasutamisel on varingute tõttu piirangud.

Viimane suurem varing oli sel Emajõe ürgoru nõlva sisse kaevatud ehitusplatsil esmaspäeval kella 11 paiku, kui vundamendiauku langes eri hinnangutel kümme või enamgi tonni pinnast ja osa kunagise limonaadivabriku juurde kuuluvast maakivimüürist.

Selles kohas ehitusplatsi tagaseinas oli tehtud ettevalmistusi keldrilae valamiseks ja oli paigaldatud saalungeid, kuid parasjagu sellel alal töömehi ei olnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles