Robert Wilson: Pärt on unistus

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Wilson ja Arvo Pärt Noblessneris. Wilson leiab, et neil on heliloojaga üks lainepikkus.
Robert Wilson ja Arvo Pärt Noblessneris. Wilson leiab, et neil on heliloojaga üks lainepikkus. Foto: Kristian Kruuser

Kunsti mäletatakse ka 5000 aasta pärast, arvab Eestit külastanud maestro.

Lavastaja Robert Wilson on kaasaegse teatri suurkuju, kelle koostöö Arvo Pärdiga sai alguse 2009 kohtumisest paavsti juures. Augusti lõpus viibis ta mõned päevad Eestis, kus külvati seeme järgmisel aastal Noblessneri valukojas esietenduvale suurteosele «Aadama passioon».

Kõnnin läbi kohutavaima, lausa piibelliku vihma Noblessnerisse, kus võib-olla saan Wilsonilt intervjuu, niimoodi on lubatud, ja samavõrra on nihkunud võimalikud ajad. See ei ole siin niisama, jääb mulje. See on Ainukordne ja Oluline Sündmus. Mida see ka on. Vahendajaid on sellel palju – Eesti-poolsed korraldajad, Wilsoni assistendid, PR-firma, lisaks sellele meeldib 72-aastasele maestrole ka hilineda (nii mulle öeldakse ja nii ka läheb). Lisaks tehakse lavastuse protsessist samal ajal ka dokumentaalfilmi, mis on kajastusprioriteet number üks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles