Walesis räägitakse Vene-ohust

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Pm

Ehkki Suurbritanniat vaevab enam kasvav islamihirm, on tänase päeva üks suurimaid tõmbenumbreid ilmselt siiski kohtumine Ukraina presidendi Petro Porošenkoga.

Mitte ühegi suure Briti lehe esimestel külgedel ei ilutsenud eile fotosid ega lugusid viimastest ettevalmistustest NATO tippkohtumiseks Walesis. Üsna üksmeelselt seisis neil traagiline foto oranžis rüüs ameerika ajakirjanikust Steven Sotloffist mõni hetk enne tema võigast hukkamist islamistide poolt.

Kuigi Time’ile ja Foreign Policyle kaastööd teinud Sotloff oli USA kodanik, on britid juhtumiga mitmekülgselt seotud. Nii tema kui samal moel varem hukatud James Foley tapjaks on praegustel andmetel sama inglise aktsendi ja Briti kodakondsusega äärmuslane. Ning kui islamistid oma ähvarduse teoks teevad, saab ühest pantvangistatud Briti kodanikust nende järgmine videomõrva ohver.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles