Kruusimäe «Pealtnägijas» lahvatanud skandaali kohta: see on õõvastav

Helena Tamm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Kruusimäe.
Tarmo Kruusimäe. Foto: Tiina Kõrtsini/Õhtuleht

Tallinna linnavolikogu IRL-i fraktsiooniliikme Tarmo Kruusimäe sõnul on Pealtnägijas esitatud lugu Keskerakonna ringkäendustest, korruptsioonist ja maksupettustest õõvastav, kuid Tallinna puhul täiesti ettearvatav ja kindlasti mitte ainus omataoline. Ta on veendunud, et maksupettus leidis aset ja astub lajatab Keskerakonnale tuliseid kommentaare. 

Ehkki «Pealtnägija» tõestas ära Edgari kohviku peremehe musta parklaäri, ei väida saatetegijad veel, et loo peategelane Saharov viib sealt teenitud räpase raha ringiga Keskerakonna kassasse. Teisalt, päris valeks seda ka pidada ei saa, sest Saharov ja tema naine Svetlana on viimase viie aasta jooksul Keskerakonnale annetanud ligi 1500 eurot. Kruusimäe on võtnud selge seisukoha. 

«Me oleme selle teemaga tegelenud juba pikemat aega,» tõdes Kruusimäe. «Kuigi ka linnajuhid on toimuvast täiesti teadlikud ning tõenäoliselt on nad informeeritud ka toimuvatest maksupettustest, valetatakse volinikele ja linnaelanikele näkku ning teeseldakse täielikku teadmatust ning apaatsust,» on Kruusimäe võtnud kindla seisukoha. «Võib karta, et midagi ei muutu ka nüüd, kui kõigile on piltlikult ette näidatud ja tõestatud, kuidas asjad Tallinnas toimuvad,» nentis Kruusimäe lootusetult. «Vaadates Keskerakonna senist skisofreenilist käitumist, võime eeldada, et nemad tembeldavad selle taaskord parempoolsete vandenõuks ja poliitiliseks võitluseks.»  Kruusimäe on «Pealtnägija» esitatud versioonis kindel ja kiidab ajakirjandust selliste lugude päevavalgele toomise eest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles