Urmas Oru: rohi iga tõve vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Oru
Urmas Oru Foto: SCANPIX

Kiirlaenud valmistavad ühiskonnale probleeme, kuid lahenduseks ei peaks olema populistlikud otsused, nagu tele- ja raadioreklaami keelamine – teemaga tuleks tegeleda kompleksselt, kirjutab Kanal 2 ja Trio LSL Raadiogrupi juhataja Urmas Oru.

Eestist läks 2013. aastal  välismaale elama 6724 inimest. Need on ametlikud, statistikaameti andmed. Hinnanguliselt on Eestist lahkujaid mitu korda enam. Kuidas peatada väljaränne? Ettepanek: keelustame laeva-, lennu- ja bussiettevõtete reklaami raadio- ja teleprogrammides.

Eestis sündis 2013. aastal üle 2000  lapse vähem kui 2010. aastal. Sündide arv on viimasel kolmel aastal kiiresti vähenenud, loomulik iive on negatiivne. Mida teha? Ettepanek: keelustame rasestumisvastaste vahendite reklaami raadio- ja teleprogrammides (või vähemalt keelame nende reklaamide edastamise televisioonis ajavahemikus kella 17–24, mil telerite ees on enim fertiilses eas inimesi).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles