Kaitsepolitsei: röövitud ametnik on Eston Kohver

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsepolitseinik Eston Kohver
Kaitsepolitseinik Eston Kohver Foto: Presidendi kantselei

Kaitsepolitsei kinnitas Postimehele, et Luhamaa piiripunkti lähistel kinni võetud ja relva ähvardusel Venemaale viidud kaitsepolitseinik on Eston Kohver, nagu väitis oma õhtuses teates Venemaa Föderaalne Julgeolekuteenistus FSB.

Kaitsepolitseis aastaid töötanud Kohver on sündinud 1971. aastal ning aastal 2010 andis president Toomas Hendrik Ilves talle Kotkaristi V klassi teenetemärgi.

Kohveri nime tõi avalikkuse ette Venemaa Föderaalne Julgeolekuteenistus FSB, kelle ITAR-TASSi vahendatud teate kohaselt peeti mees hommikul operatsiooni käigus Pihkva oblastis kinni.

Kaitsepolitsei pressiesindaja kinnitas Postimehele, et kella 9 ajal Luhamaa piiripunkti lähistel kinni võetud ja relva ähvardusel Venemaale viidud kaitsepolitseinik, kes tegeles Eestis teabe kogumisega piiriülese kuritegevuse kohta, oli Kohver.

Kapo: ametnik võeti kinni Eesti territooriumil

Samas ei vasta tema sõnul tõele Venemaa meedias kõlanud väide selle kohta, kus ametniku kinnivõtmine toimus. «Kaitsepolitsei ametnik võeti kinni Eesti territooriumil ja viidi siit vägisi Venemaale,» rõhutas pressiesindaja.

Veel kell 17 alanud pressikonverentsil kinnitas kaitsepolitsei, et ametil pole põhjust arvata, et juhtum oleks poliitiliselt motiveeritud, ning seda käsitletakse tavakuriteona. Kriminaalmenetlust alustati karistusseadustiku paragrahvide alusel, mis käsitlevad vabaduse võtmist ning riigipiiri ja ajutise kontrolljoone ebaseaduslikku ületamist.

Küsimusele, kas FSB teate järel muudetakse ka kriminaalmenetluse aluseid, vastas kaitsepolitsei pressiesindaja, et see, kas või millal paragrahvid muutuvad, alles selgub. «Praegu kogume infot. Kriminaalmenetluse aluseks olevad paragrahvid võivad uue info teatavaks saades muutuda, aga praegu räägime teabest, mida on avaldatud Venemaa meedias. Läheme sammhaaval edasi,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles