Mihkelson: sellised sündmused ei toimu juhuslikult

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Mihkelson
Marko Mihkelson Foto: SCANPIX

Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson (IRL) on seisukohal, et sündmused nagu tänane Eesti kaitsepolitseiniku röövimine, ei toimu juhuslikult ning tegu on ühe tõsisema vahejuhtumiga Eesti-Vene suhete ajaloos.

«Sellised sündmused ei toimu juhuslikult. Kuna FSB on võtnud meie kodaniku röövimise omaks, siis viitab see naaberriigi luureteenistuse erioperatsioonile,» ütles Mihkelson ERRi uudisteportaalile ning lisas, et täna ei saa välistada, et tegemist on tõsise provokatsiooniga Eesti riigi suveräänsuse vastu

Mihkelsoni sõnul vestles ta täna ka kaitsepolitseiameti peadirektori Arnold Sinisaluga ning lepiti kokku, et esimesel võimalusel saab riigikogu väliskomisjon põhjaliku ülevaate toimunust. «Tegemist on ühe tõsisema vahejuhtumiga Eesti-Vene suhetes ning pole välistatud, et selle sündmuse allhoovused on seotud lääneriikide kasvanud tähelepanuga Balti kaitsevõimekuse tugevdamisele,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles