Parimas vormis Põhjaka

Tiina Kolk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toekas kõhutäis: tomatisupp ürtide ja jogurtiga ning küpsetatud metsseafilee saia ja sidruni-majoneesiga.
Toekas kõhutäis: tomatisupp ürtide ja jogurtiga ning küpsetatud metsseafilee saia ja sidruni-majoneesiga. Foto: Toomas Tuul

Paljudest neist, kes läksid seitse aastat tagasi uudistama, mida tähendab Tallinna-Tartu maantee äärde Mäo kanti püsti pandud silt «Toit», on nüüdseks saanud Põhjaka püsikunded. Juba see näitab, et kolme koka – Märt Metsalliku, Joel Kannimäe ja Ott Tomiku – otsus rajada mahajäetud mõisahoonesse ehedat eesti toitu pakkuv söögikoht osutus igati õigeks.

«Alguses tegime süüa ajutises väliköögis,» meenutab Metsallik. «Raha me kõhutäie eest ei küsinud,  külastajad täitsid südametunnistuse järgi lauanurgale jäetud korjanduskarpi.»

Kinnilöödud aknaaukudega hoone ehituseks ja ennistuseks kulus kolm aastat, kuni 2. juunil 2010 avas Põhjaka külastajatele uksed. Söögikoha menüüs on algusest peale ehedad, kohalikust-kodumaisest toorainest valmistatud, igale aastaajale iseloomulikud road.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles