Tallo: riigikogul peaks puhkus olema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivar Tallo
Ivar Tallo Foto: Peeter Langovits

Politoloog ja endine riigikogulane, avaliku teenistuse eetikakoodeksi looja Ivar Tallo sõnul võiks riigikogu liikmetel erinevalt praegusest korrast ametlik puhkus olla.

«Iseenesest oleks kena, kõigil inimestel peab ju puhkus olema. Kuidas riigikogu liige saab nüüd selline olla, kellel ei ole,» ütles Tallo. Tema arvates peaks olema võimalus puhkus osade kaupa välja võtta, kui vahepeal peaks tööülesandeid olema.

Samas on Tallo meelest riigikogulase amet pidev ning ta ei saa mingil hetkel muutuda mitte-riigikogulaseks. Tema hinnangul on enamik poliitikuid head suhtlejad, kes praktiliselt käituvadki riigikogu liikmetena kogu aeg.

2007. aastal riigikogu puhkused kaotanud seaduse ametlik põhjendus oli Tallo sõnul see, et poliitikud teevad nii kui nii koguaeg tööd. «Ja mitteametlikult polnud neil võimalik teha kulutusi, või oli see väga keeruline,» viitas Tallo kuluhüvitiste teemale. Tema meelest võis puhkuse ajal kuluhüvitiste tasumise kord väga keeruline ja bürokraatlik paberimäärimine olla, mistõttu seda ametliku puhkuse kaotamisega lihtsustati.

«Palju üldse Eestis suvel tööd tehakse, eriti kui on nii ilus ilm?» küsis Tallo. Tema sõnul otsustab riigikogu ise suvel, mida teha ja mida mitte teha, ajakirjanduse ja avalikkuse tähelepanu võib seda vaid mõjutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles