Paet: Kohverile tuleb kiiresti võimaldada kohtumine Eesti konsuliga

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: Liis Treimann

Välisminister Urmas Paet ütles, et Eesti esmane soovi praegu on, et vahistatud kaitsepolitseinikul võimaldataks kohtuda Eesti konsuliga, kes saab anda informatsiooni tema tingimuste kohta.

«Kui me saime teada, et Eesti kaitsepolitseinik on Venemaale viidud, siis me kutsusime välja suursaadiku, et väljendada esmalt, et see tegevus on vastuvõetamatu,» rääkis välisminister Urmas Paet. Teiseks paluti, et Venemaa aitaks kaasa asja kiirele lahenemisele.

«Saadik ütles, et tutvutakse olukorraga ja ollakse valmis koostööks,» rääkis Paet, kelle sõnul ei olnud saadikul eilsel kohtumisel veel täpsemat infot. «Veidi hiljem tuli teade, et Eesti kaitsepolitsei töötaja on FSB poolt kinni peetud.»

Paet kinnitas, et Venemaa saadiku kui ka välisministeeriumiga suheldakse edasi. Viimase informatsiooni kohaselt on ametnik viidud Moskvasse.

«Meie kiire soov on, et Eesti kaitsepolitseinikul võimaldataks kohtuda Eesti konsuliga. Meie eesmärk, et ta saaks kiiresti Eestisse tagasi,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles