Mereväe tuukrid viivad läbi miinitõrjeoperatsiooni

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miinide lõhkamine.
Miinide lõhkamine. Foto: Liis Treimann / Postimees

Eesti mereväe tuukrigrupp viib Saaremaa lõunarannikul läbi kahenädalase miinitõrjeoperatsiooni, millest võtavad lisaks Eesti miinituukritele osa ka nende Läti ja Leedu kolleegid.

Homme algaval ja 19. septembrini kestval siseriiklikul miinitõrjeoperatsioonil uurivad miinituukrid merepõhja Sutu lahes ning Suures väinas.

Allveeroboti ning magnetomeetri abil avastatud lõhkekehasid lähevad merepõhja kontrollima miinituukrid. Kogu tegevust juhitakse Roomaassaare piirivalve kordonis asuvast operatsioonistaabist. Operatsioonistaabi töösse on lisaks Läti ja Leedu tuukrigrupi ülematele kaasatud ka allveemeditsiiniarst, kes vastutab miinituukrite meditsiinilise toetuse eest ja saab vajadusel kasutada barokambrit.

Õppuse esimesel päeval, 8. septembril mängitakse koostöös piirivalve lennusalgaga läbi tuukriõnnetus, mille raames toimetatakse tuuker õnnetuskohalt meres kopteriga operatsioonistaapi, kus talle osutatakse esmaabi.

Kokku osaleb õppusel üle 30 kaitseväelase Eestist, Lätist ja Leedust. Igast riigist tegutseb üks tuukrimeeskond oma paadiga, lisaks magnetomeetri paadimeeskond ning sonarioperaatorid toetuslaeval Lood. 17. ja 18. septembril on kavas leitud lõhkekehade õhkimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles