Riigikogu avas pidulikult sügisese istungjärgu

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu alustas täna pärastlõunal piduliku istungiga selle koosseisu viimast sügisistungjärku.

Kell 15 alanud istungjärgu avaistungil pidasid kõne riigikogu esimees Eiki Nestor ja president Toomas Hendrik Ilves.

Istungi piduliku osa lõppedes kinnitas parlament esimese töönädala päevakorra, misjärel vastasid saadikute arupärimistele peaminister Taavi Rõivas, siseminister Hanno Pevkur, majandus- ja taristuminister Urve Palo ning tervise- ja tööminister Urmas Kruuse. Samuti said riigikogu liikmed sõna võtta vabas mikrofonis.

Eelnõudeni jõuab täiskogu teisipäeva hommikul, mil arutlusele tuleb riigikohtu liikme Harri Salmanni kohtunikuametist vabastamine.

Kolmapäeval kell 13 algab riigikogu infotund, kus saadikud esitavad küsimusi ministritele. Seejärel saab parlament ülevaate Eesti Arengufondi viimase aasta tegevusest ning viib läbi kahe sotsiaalkomisjoni menetletava eelnõu teise lugemise.

Neljapäeval jõuab parlamendi suurde saali opositsioonilise Keskerakonna algatatud eelnõu, mille kohaselt saaksid töövõimetus- ja vanaduspensionärid ning üle 63-aastased kindlustatud inimesed kasutada proteetilisest ravist ja hambaproteesidest üle jäänud proteesihüvitist hambaraviks. Enne seda teeb aga NATO äsjase tippkohtumisega seoses poliitilise avalduse kaitseminister Sven Mikser.

Kuigi täiskogu päevakord on istungjärgu avanädalal veel hõredavõitu, peavad istungeid ka kõik parlamendikomisjonid. Sealhulgas toimub mitu avalikku istungit, millest tehakse ka veebiülekanne.

Näiteks täna arutas riigieelarve kontrolli erikomisjon koos rahandusministeeriumi esindajatega ministeeriumi suvist majandusprognoosi. Majanduskomisjonis toimub teisipäeval kell 14 arutelu referentshinna ja kahetariifse kaugkütteteenuse hinna teemal ning sotsiaalkomisjon korraldab samal ajal parlamentaarse kuulamise hambaravi kättesaadavusest.

Neljapäeval kell 13 toimub riigikogu õiguskomisjonis avalik istung aga palju vaidlusi tekitanud kooseluseaduse eelnõu teemal. Lisaks komisjoni liikmetele osalevad istungil justiitsministeeriumi, siseministeeriumi ja eelnõu kohta arvamust avaldanud ühingute esindajad.

Riigikogu praeguse koosseisu viimane sügisistungjärk kestab 18. detsembrini. Järgmisel aastal algavad istungid 12. jaanuaril ning lõpevad enne 1. märtsil toimuvaid riigikogu valimisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles