Tigutorni unekeskus võtab kampa unepilve

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tootespetsialist Monika Uustalu (vasakul) ja unearst Heisl Vaher näitavad seadet, mille tööd saab jälgida digitaalse pilve abil.
Tootespetsialist Monika Uustalu (vasakul) ja unearst Heisl Vaher näitavad seadet, mille tööd saab jälgida digitaalse pilve abil. Foto: Margus Ansu

Tigutornis üleeile avatud hea une keskus asub Eestis esimesena kasutama võimalust, mille puhul saab arst patsiendi uneraviaparaadi kogutud infot jälgida digipilve kaudu.

Jutt käib öiste hingamishäiretega patsientidest, kelle raviks kasutatakse püsiva positiivse õhurõhu seadet ehk CPAP-aparaati, inglise keeles continuous positive airway pressure.

Seade on mõeldud ravimaks obstruktiivset uneapnoed, mis tähendab hingamisteede kokkulangemise tagajärjel tekkivaid hingamisseisakuid. Patsiendi näole asetatakse mask, mille abil suunatakse ta hingamisteedesse pidev õhuvool, mis aitab kokkuvajumisohus olevaid ülemisi hingamisteid avatuna hoida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles