Projekt säästis paplid, vallavalitsus mitte

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rajatava Põvvatu–Luunja kergliiklustee ääres kasvavad poolesaja-aastased paplid, mille tee projekteerija alles jättis, kuid vallavalitsus otsustas turvalisuse pärast maha võtta. Kohalikud said suurest muutusest teada siis, kui saemehed 5. augustil tööle hakkasid.
Rajatava Põvvatu–Luunja kergliiklustee ääres kasvavad poolesaja-aastased paplid, mille tee projekteerija alles jättis, kuid vallavalitsus otsustas turvalisuse pärast maha võtta. Kohalikud said suurest muutusest teada siis, kui saemehed 5. augustil tööle hakkasid. Foto: Margus Ansu

Luunja tee äärde rajatava kergliikustee kõrval kasvavad paplid on vallarahva kahte löönud: ühed nõuavad puude mahavõtmist, teised allesjätmist. Ägedalt vaieldes jääb tähelepanuta, et kõiki on petetud – projekt ütleb üht, töö algas teisiti.

«Paberil on üks asi, elus aga hoopis teine,» ütles Luunja vallas elav Mart Raudsaar. «Olime rõõmsad, et lõpuks ehitatakse kergliiklustee. Keegi ei osanud aga arvata, et papleid hakatakse maha võtma, see tuli nagu välk selgest taevast. Ühtegi otsust selle kohta pole.»

Tõesti, kergliiklustee projektis on allee alles ning tee ehitamiseks korraldatud riigihanke töömahtude koondtabelis on rida vaid kuue üksiku puu langetamise ja kändude juurimise kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles