Riisalu lahkus Keskerakonnast ja astus IRLi

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi riigikogu fraktsiooni aseesimees Kaia Iva postitas Facebooki foto Aivar Riisalust saadikurühma tänahommikusel koosolekul.
IRLi riigikogu fraktsiooni aseesimees Kaia Iva postitas Facebooki foto Aivar Riisalust saadikurühma tänahommikusel koosolekul. Foto: Kaia Iva Facebook

Pikka aega Keskerakonda kuulunud riigikogu liige Aivar Riisalu astus parteist välja ning ühines Isamaa ja Res Publica Liiduga (IRL), mille nimekirjas kandideerib ta ka kevadistel riigikogu valimistel.

«Aktiivses poliitikas jätkan alates tänasest IRLi ridades. Otsustasin liituda IRLiga, kuna näen seal enda jaoks paremaid võimalusi panustada Eesti riigi arengusse,» ütles Riisalu IRLi pressiesindaja teatel.

Riisalu hinnangul on IRL erakond, mis ei tee kompromisse Eesti julgeoleku arvelt. «Eesti riigikaitse ei saa olla poliitpopulismi objekt. Peame hea seisma selle eest, et säiliksid riigikaitse kolm tugisammast: professionaalne armee, ajateenistus ning Kaitseliit. Igasugused läbimõtlemata katsed seda kõigutada, nagu on ajateenistuse asendamine palgaarmeega, õõnestavad Eesti julgeolekut,» märkis ta ning lisas, et soovib julgeolekuküsimuste kõrval tegeleda ka majanduspoliitikaga.

Eesti lähiaastate üheks suurimaks väljakutseks nimetas Riisalu maksusüsteemi. «Viimane suurem maksureform toimus Mart Laari teise valitsuse ajal. Pärast seda on maksudebatt kinni kiilunud astmelise ja proportsionaalse tulumaksu juurde. Selle asemel on vajalik reformida tööjõumaksude olemust,» rääkis ta pressiteates ning avaldas toetust IRLi ideele kaotada alla 500 euro teenivatel inimestel tulumaks.

Riisalu kuulus Keskerakonda alates 1996. aasta oktoobrist, parteist lahkus ta mittetulundusühingute ja sihtasutuste registri andmetel pühapäeval.

Pärast Riisalu parteivahetust on Keskerakonnal riigikogus 20 ning IRLil 23 saadikut. Reformierakonda kuulub koos Keskerakonnast lahkunud Deniss Boroditši ja Kalle Laanetiga 35 ning Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda koos samuti varem Keskerakonda kuulunud Inara Luigase ja Rainer Vakraga 21 riigikogu liiget. Kaks parlamendisaadikut - varem IRLi kuulunud, kuid praegu uut erakonda moodustav Andres Herkel ja kunagine keskerakondlane Lembit Kaljuvee - on parteitud.

Järgmised riigikogu valimised toimuvad tuleva aasta 1. märtsil.

Eelmistel, 2011. aasta valimistel pälvis Riisalu Harju- ja Raplamaal kandideerides 2189 häält ning osutus selle tulemusega valituks. Parlamendis on ta nii riigikaitsekomisjoni kui ka korruptsioonivastase erikomisjoni liige.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles