Hispaania keelas katalaani romaani tutvustamise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kataloonia iseseisvuse toetaja Barcelonas meelt avaldamas.
Kataloonia iseseisvuse toetaja Barcelonas meelt avaldamas. Foto: SCANPIX

Utrechti Cervantese instituut oli neljapäeval sunnitud ära jätma katalaani kirjaniku Albert Sánchez Piñoli ajaloolise romaani «Victus» esitluse. Katalaani uudisteagentuuri teatel sundis neid selleks Hispaania saatkond Hollandis.

Raamat räägib Hispaania pärilussõjast ja 1714. aasta Barcelona piiramisest, mille järel Kataloonia kaotas omavalitsuse ning algasid poliitilised, sotsiaalsed ja kultuurilised repressioonid selle rahva kallal. Mullu ilmunud raamat osutus Kataloonias menukiks.

Kirjaniku, tema Hollandi kirjastuse Signatuur ja Cervantese instituudi kinnitusel käskis Hispaania saatkond Hollandis ürituse päev enne selle toimumist poliitilistel põhjustel tühistada. Hispaania asepeaministri Soraya Saénz de Santamaría jutu järgi lükati «Victuse» esitlus edasi mitte tsensuurisoovist, vaid seetõttu, et Cervantese instituudis oli liiga palju raamatuesitlusi järjest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles