Arvamus: Tallinn võiks saada Dovlatovi tänava

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Yorgis avati USAsse emigreerunud kuulsa vene kirjaniku Sergei Dovlatovi nimeline tänav.
New Yorgis avati USAsse emigreerunud kuulsa vene kirjaniku Sergei Dovlatovi nimeline tänav. Foto: http://www.sergeidovlatov.com

New Yorgis avati USAsse emigreerunud kuulsa Vene kirjaniku Sergei Dovlatovi nimeline tänav. Oliver Loode käis välja mõtte, et kirjanik võiks omanimelise tänava saada ka Tallinnas, kus ta mõnda aega elas.

Dovlatov elas 1972–1976 Tallinnas, töötades ajalehes «Sovetskaja Estonija». Seda ajajärku käsitleb ta raamatus «Kompromiss» (1981).Talle on paigaldatud mälestustahvel Tallinnasse Vabriku tänav 41 maja seinale.

«Hiljemalt aastaks 2016 - Sergei Dovlatovi 75. sünniaastapäevaks - võiks Dovlatovi tänav ilmuda ka Tallinna linnapilti. Lisaks Tallinnaga seotud maailmanimega kirjaniku mälestuse põlistamisele oleks see kena kulminatsioon senistele Dovlatovi päevadele Tallinnas, mis on katkematult toimunud alates 2011. aastast,» pakub Loode.

Kirjanik ja Dovlatovi päevade eestvedaja Jelena Skulskaja peab seda suurepäraseks mõtteks. «Dovlatov on  Vene kirjanik, kes kirjutas Eestist väga hästi. Tema tegelased olid eestlased: see on Vene kirjaniku jaoks suur julgus, naljakalt ja vabalt neist niimoodi kirjutada,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles