Stroomi kergliiklustee kipub maa alla vajuma

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Stroomi rannast Haabersti poole suunduval kergliiklusteel on ühes kohas pinnas nii ära vajunud, et tee tuli sulgeda.

«Tekkinud vajumise asukoha läheduses, kergliiklustee all 8 meetri sügavusel asub 1200 millimeetrise läbimõõduga heitvee kollektor. Hetkel tegeleme kollektori seisukorra hindamisega. Võime eeldada, et pinnase vajumine kergliiklusteel ja selle ümbruses on tingitud heitveekollektori torude vajumisest ja pinnase ära uhtumisest,» rääkis AS Tallinna Vesi kommunikatsioonijuht Mariliis Mia Topp.

«Kuna tekkinud vajumise asukohas on tegemist nõrga kandevõimega pinnasega, kollektor asub kaheksa meetri sügavusel vahetult mere läheduses (ca 50 meetrit vajumise asukohast), vajame remonditööde tegemiseks eritehnikat ja -oskusi omavate ehitajate abi. Oleme hanke käigus leidnud ehitaja ning alustame töödega lähipäevil. Remonditööde tegelik maht ja ulatus selgub eelkõige teelõigu lahti kaevamisel. Juhul kui kanalisatsioonikollektori remontimine vajumise kohal ei õnnestu, tuleb meil rekonstrueerida toru ligi saja meetri ulatuses. Olenevalt vajalike tööde mahust võivad taastustööd võtta kuni 60 päeva,» ütles Topp.

Kommunaalameti juhataja Tarmo Sulg ütles, et mõne aja eest kaevati ära vajunud koht lahti ja kontrolliti üle. «Täna ongi ebaselge, mis on vajumise põhjuseks. Toru iseenesest on terve, aga toru ise on maa sees millegipärast sügavamale vajunud. Kui Tallinna Vesi homme lepingu allkirjastab, siis peaks seal 14 päeva pärast töö lahti minema. Aga see saab olema päris mahukas töö, nii et  tee korda saamisega läheb natuke aega,» lausus Sulg.

«Kuna teelõigul liikumine ei ole ohutu, tõkestasime liiklemise vajunud alal. Vabandame kõigi inimeste ees tekkinud ebamugavuste pärast, mis on kaasnenud tee vajumisega ning kaasnevad ka ehitustöödega. Tegemist on kindlasti keerulise asukohaga ning soovime olla kindlad, et taastamine saaks teostatud korrektselt ja ohutult. Ühtlasi palume inimestel aedadega tõkestatud alale mitte minna, vältimaks tõsiste tagajärgedega õnnetusi,» lisas Topp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles