Teadlased uurivad Eesti mehe tervist

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti teadlased viivad läbi seni mahukaima meie meeste eluolu puudutava uuringu, milles keskendutakse peaasjalikult pereelu korraldusele ja lastesaamise soovidele.

«Uuringus käsitleme oluliste küsimustena pere ja tööga seotud hoiakuid ja muutusi Eesti meeste elus. Fookuses on meeste pereelu ja lastesaamise soovid ning võimalused, mis on otseselt seotud praeguse iibeolukorraga, aga ka mitmesuguste müütidega meeste kohta,» selgitas Tartu Ülikooli rakendusuuringute keskuse analüütik Marek Sammul.

Tema sõnul on näiteks üldlevinud avaliku arvamuse kohaselt meie meeste tervis väga halb. «Seda peegeldab hästi meeste madal oodatav eluiga, mis aga on viimastel aastatel hoogsalt kasvanud. Meeste tervis on viimasel ajal paranenud, on hakatud palju enam sporti tegema. Tervis on ühtlasi üks tegur, mis mõjutab lastesaamist. Meil on viimasel ajal meeste elus mitmeid muutusi, mille kohta on vaid lünklikud andmed. Meesteuuring aitab teiste uuringute tulemusi omavahel siduda ja võrrelda,» nentis analüütik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles