Joonte füüsiline mõnu

, kunstikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanika Peerna ja installatsioon «Selgroosirutus».
Jaanika Peerna ja installatsioon «Selgroosirutus». Foto: Ave Talu

«Harjutusi joontele» on omapärane projekt, kus joontest tekib inimhinge looduslik hääl ning ühes sellega gümnastika ja nende kooslusest tulenev sünergia. Sellele annab tooni omamoodi valgustuslik revolutsioon, kus põrkuvad kokku heleda ja tumeda varjundid Vaal-galerii valges kuubis.

Jaanika Peerna (1971) on Tallinnas sündinud kunstnik, kes on alates 1998. aastast elanud ja tegutsenud New Yorgis. Viimase aasta veetis Peerna Berliinis, kus on valminud ka näitusel väljas olevad tööd.

Peerna loob oma teisel kodumaisel isikunäitusel Vaal-galeriisse võimla, kus kujuteldavatel ja joonistatud joontel on võimalus testida oma paindlikkust ja leidlikkust. Kunstnik laseb vaba käega joonistatud 13 meetri pikkused sirged jooned rippuma lae ja põranda vahele. Lühemad jooned saavad endale pika ülakorruse seinapinna, kus samm-sammult oma võimeid proovile panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles