Suitsufirma ostab maksuametile neli uut tubakakoera

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksuameti värskeim, 4-kuune teenistuskoer, kelle teenistusülesanded pole veel paika pandud.
Maksuameti värskeim, 4-kuune teenistuskoer, kelle teenistusülesanded pole veel paika pandud. Foto: Maksu- ja tolliamet

Maksu- ja tolliamet (MTA) teeb koostööd tubakafirma Philip Morris Balticuga (PMB) soetamaks ja õpetamaks välja neli uut teenistuskoera, kella ülesandeks saab salatubaka otsimine.

Täna allkirjastasid MTA peadirektor Marek Helm ja PMB peadirektor Alberto Bernardi vastava lepingu, mille järgi kannab erafirma kõigi nelja koera soetamise, koolitamise ja treeningute kõik kulud. Kui palju see rahaliselt teeb, maksuameti pressiesindaja Rainer Laurits lepingutingimustele viidates avaldada ei saa, kuid ta märkis, et tavaliselt jääb ühe teenistuskoera soetamise kulu vahemikku 1000-2500 eurot.

«Salasigarettide turu vähendamine on jätkuvalt ameti üheks prioriteediks ning on tänuväärne, et ka erasektor MTA tööd hindab ning kaasa aitab,» märkis Helm.

Bernardi põhjendas PMB toetust asjaoluga, et selline leping on kasulik ka tubakafirmale, kuna  salakaubandus põhjustab suurt kahju nende äritegevusele.

Tubakakoerad on osutunud tõhusateks abimeesteks salasigarettide vastases võitluses ning suurem hulk tubakakoeri võimaldab maksu- ja tolliametil laiendada kontrollitegevusi.

MTA on selle aasta jooksul avastanud kokku ligi 5 miljonit salasigaretti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles