Tallinna linnaosad saavad taasiseseisvumispäevaks lipuväljakud

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Tallinna lipumast paigaldatakse Kari 2hoone esisele platsile.
Põhja-Tallinna lipumast paigaldatakse Kari 2hoone esisele platsile. Foto: Artur Sadovski

Kõik linnaosavalitsused peavad leidma enne 20. augustit sobiva koha linnaosa lipuplatsi jaoks ning paigaldama sinna 12 meetri kõrguse lipumasti.


Niisuguse korralduse andis linnaosavanematele abilinnapea Taavi Aas. «Masti asukoht peaks olema keskne, esinduslik ja hästi vaadeldav ning nähtav, samuti linnarahva poolt külastatav populaarne paik. Linna soov on, et igas linnaosas oleks keskne lipuplats, kus oleks statsionaarselt heisatud linna lipp,» teatas Aas linnaosavanematele.

Üks lipumast koos transpordi ja paigaldusega läheb maksma kokku üle 10 000 krooni. Selle raha peab iga linnaosavalitsus ise leidma. Masti tõmmatavad lipud kingib linnaosadele linnavalitsus.

Mõni linnaosa on lipuplatsi asukoha juba välja valinud. Põhja-Tallinna valitsus plaanib paigaldada lipumasti Kari tn 2 esisele platsile.

Haabersti linnaosavalitsus tahab Tallinna lipu jaoks mõeldud masti paigaldada Õismäe tee 107 asuva Rimi kaupluse esisele platsile Nurmenuku bussipeatuse juures.

Lasnamäe linnaosa valitsus aga leidis, et mõistlik oleks oodata lipuväljaku rajamisega linnaosavalitsuse uue hoone valmimiseni ning püstitada lipumast maja lähedusse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles