Üha enam vene noori eelistab edasi õppida Venemaal

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva riiklik ülikool.
Moskva riiklik ülikool. Foto: SCANPIX

Ühe enam vene koolide õpilasi, sealhulgas kuldmedaliga lõpetanuid, otsustab jätkata haridusteed Venemaa ülikoolides.

Tallinnas tegutsev Puškini Instituut on juba mitmendat aastat vahendajaks Venemaa saatkonna programmis, mis on mõeldud siinsetele noortele tasuta edasiõppimiseks Venemaal, instituudis koostatud statistika näitab, et huvi õppimise vastu idapiiri taga kasvab vanemate klasside õpilaste seas iga aastaga, vahendas ERR Uudised rahvusringhäälingu venekeelset uudisteportaali.

Puškini instituudi projektijuhi Maria Neverdinova sõnul on huvi kasvu taga noorte varasemast suurem teadlikkus õppimisvõimalustest Venemaal, Neverdinova lisas, et niipea kui ilmub nimekiri tasuta õppimist võimaldavatest Venemaa ülikoolidest, avaldatakse see ka meedias.

Käesoleval aastal eraldati Venemaal Eesti abiturientidele 80 tasuta kohta, kusjuures esitati üle 300 sooviavalduse.

Vastupidiselt arvamusele, et venekeelse kõrghariduse omandamisest unistavad vaid need, kes õppisid koolis halvasti ega suutnud eesti keelt omandada, märkis Neverdinova, et nö lõputunnistuste konkurss on muutunud kuldmedalistide konkursiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles