Ministeerium sai 56 ettepanekut napsutamist lubava seaduse muutmiseks

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadriorgu paigaldati avalikku alkoholitarbimist lubavad sildid.
Kadriorgu paigaldati avalikku alkoholitarbimist lubavad sildid. Foto: Mihkel Maripuu

Justiitsministeeriumile laekus korrakaitseseaduse muutmiseks 56 ettepanekut, mis puudutavad avalikus kohas alkoholi tarbimist.

Seejuures 43 oli kodanike, neli omavalitsuste ja ülejäänud erinevate sihtasutuste ja mittetulundusühingute pöördumised. «Pöördumiste hulgas on nii emotsionaalseid kui ka viisakaid ja konstruktiivseid ettepanekuid. Nende sisu analüüsime läbi ja teeme neist kokkuvõtte hiljemalt 16. septembril toimuvaks ümarlauaks,» teatas justiitsministeeriumi pressiesindaja Maria-Elisa Tuulik.

Justiitsminister Andres Anvelt teatas, et ei välista korrakaitseseaduse muutmist, mis puudutab avalikus kohas alkoholi tarbimist. Kuna mitmed omavalitsused avaldasid rahulolematust seaduse üle, siis kogus ministeerium augusti lõpust kuni 10. septembrini ettepanekuid.

«Justiitsministrina on minu kohus jälgida kehtivate seaduste täitmist. Samas tuleb mul reageerida, kui näen süvenemas konflikti seaduste ja ühiskondlike ootuste vahel; kui pinged seaduste ja inimeste ootuste vahel aina süvenevad ning seadus ei toimi vajalikult, tekitab segadust, mis külvab omakorda seadusetust,» nentis Anvelt.

«Vältimaks seaduse rakendamise ülepolitiseerimist ning ühiskonnas leviva konflikti laienemist pean oma kohuseks avaliku alkoholitarbimise võimaldamist puudutavad sätted korrakaitseseaduses sisuliselt läbi vaadata ning kõigi osapoolte faktilised argumendid, samuti seaduse kehtimisega tekkinud kitsaskohad läbi analüüsida ning vajadusel algatada ka muudatused. Seadusi ei saa ja tohi vastu võtta ega muuta pelgalt emotsioonidest ja populismist kantuna,» ütles justiitsminister.

Kõik esitatud ettepanekud võetakse arutlusele 16. septembril sotsiaalministeeriumis toimuval ümarlaual.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles